Bergen op Zoom

Kinderen OBS De Kreek leren gezonde levensstijl met Nationaal Schoolontbijt

Redactie Redactie

Het Nationaal Schoolontbijt is afgelopen maandag van start gegaan. Dit jaar is de 18e editie. Er wordt op zo’n 228 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Woensdagochtend heeft basisschool OBS de Kreek in Bergen op Zoom gezamenlijk ontbeten. Juf Lieke vertelt: “Wij zijn op De Kreek heel erg bezig met een gezonde levensstijl.”

 

 

 

Door: Esmee van den Heuvel

Het thema wat dit jaar centraal staat is ‘een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. Anders dan andere jaren is het Nationaal Schoolontbijt digitaal geopend. Afgelopen maandag zijn de kinderen verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal.

Coronamaatregelen

Ieder jaar doet basisschool De Kreek weer mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar gaat het alleen even anders door de maatregelen rondom het coronavirus. Juf Lieke: “We hebben de kinderen hun handen laten desinfecteren en ze hebben bestek mee van thuis.” Dat zijn kleine dingen waar nu rekening mee gehouden moet worden.

Een gezonde levensstijl creëren

De Kreek doet mee aan het Nationaal Schoolontbijt om de kinderen goed en gezond te leren ontbijten. “Er is meer keus dan een witte boterham met hagelslag,” vertelt juf Lieke. Op De Kreek doen ze wel meer om de kinderen een gezonde levensstijl aan te leren. De kinderen krijgen iedere week smaaklessen aangeboden door de Fitfabriek, zodat ze weten wat gezonde producten zijn en wat ongezonde producten zijn.

Juf Lieke: “Wij merken tijdens de smaaklessen dat de kinderen verschillend eten proeven en dat proberen wij te stimuleren. Het Nationaal Schoolontbijt past daarom ook goed in het beeld van een gezond levensstijl. Het is een leuke manier om kinderen bewust te maken hoe belangrijk ontbijten is.”