Halderberge

Kinderen uit Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd mogen gratis naar waterspeelpark Splesj

Foto: Shutterstock.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Jaarabonnementen zitten er al een tijdje niet meer in bij waterspeelpark Splesj. Dat vinden veel mensen, en natuurlijk vooral kinderen, erg jammer. Vooral kinderen uit Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd. Maar liefst 95 procent van alle abonnementhouders kwam namelijk uit die dorpen. Om deze kinderen tegemoet te komen, zijn ze uitgenodigd om gratis een dagje langs te komen voor wat waterplezier.

Basisschoolleerlingen die in de groepen 6, 7 en 8 zitten van basisscholen in Oudenbosch, Hoeven of Bosschenhoofd, zijn uitgenodigd met de school of klas voor een gratis bezoekje aan het waterspeelpark. En leerlingen die wél in de geselecteerde dorpen wonen, maar daar niet op school zitten, kunnen een vrijkaartje afhalen bij de balie van het gemeentehuis.

Omdat kinderen uit Oud Gastel en Stampersgat meestal naar Zwembad Blankershove gaan, hebben zij geen vrijkaartjes gekregen. Dat is omdat Splesj niet wil concurreren met Blankershove.

Sympathiek

Wethouder Thomas Melisse noemt de actie sympathiek. “Ik vind het nog steeds jammer dat er geen jaarabonnementen meer zijn. Ik waardeer het wel dat ze nu de oudste basisschoolleerlingen uit de drie meest bezoekende kernen een gratis dagje waterplezier aanbieden.”

De eerste scholen hebben zich al aangemeld. “Het is belangrijk dat kinderen samen buiten kunnen spelen”, schrijft een woordvoerder van Park Bosbad Hoeven. “In het kader van Jante Beton buitenspeeldag hebben we de leerlingen uitgenodigd. Het is leuk om op deze manier bij te dragen aan een afsluiting van het schooljaar.”