Bergen op Zoom

Kinderen van Het Palet roetsjen nieuwe schooljaar in: ‘We springen de school in!’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Het is druk op het plein van basisschool Het Palet in Bergen op Zoom. Na zes weken zomervakantie gaan de leerlingen namelijk weer terug de schoolbanken in. Om hen een warm welkom te heten, verscheen er vanochtend een groot piratenspringkussen op het plein aan de Frans Halsstraat. Samen met hun leerkracht roetsjten, duikelden en gleden de kinderen naar hun nieuwe klas. “We springen de school in!”

Samen met mascotte Suus stuurt directeur Elise Geerdink de units een voor een het springkussen op. “Ze wilden er eigenlijk al op voordat ze erop mochten!”

Ludieke twist

Jana (12) uit groep 8 is samen met haar vriendinnen het springkussen op geweest. Ze vindt het leuk en grappig om op deze manier haar laatste jaar op de basisschool te starten.

De school probeert namelijk elk jaar een ludieke twist te geven aan het begin van het schooljaar. Eerder werden leerlingen schoon gesproeid in een wasstraat, zodat zij fris de klas in konden. Vorig jaar werden de leerlingen uit de wijk Borgvliet met potten en pannen opgehaald. In overleg met de ouderraad is er dit jaar een springkussen geplaatst.

Frisse tegenzin

De leerlingen reageren enthousiast op het springkussen. “Een goed teken dat ze zin hebben om weer te starten,” aldus de directeur. Voor Ali Jan (12) uit groep 8 en Maurouan (10) uit groep 7 had de vakantie overigens nog wat langer mogen duren. Zodra ze van het springkussen af komen, lopen de jongens met frisse tegenzin naar hun klas. De laatstejaars zucht: “Nu moeten we weer aan het werk.”