Bergen op Zoom

Kinderen van Pineapple Crew wereldkampioen streetdance

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ze zijn nog geen 10 jaar oud, maar al wel wereldkampioen. Een jongen en 7 meisjes zijn samen Pineapple Crew en ze werden zondag wereldkampioen streetdance in Blackpool, Groot-Brittanië.

Pineapple Crew is een hiphop-dansgroep van dansschool Boogie Down in Bergen op Zoom. Ze waren afgelopen weekend in Blackpool de beste van 19 teams van over de hele wereld. Allemaal kinderen jonger dan 10 jaar. Een bijzondere prestatie.

Speciale toestemming scholen

De meeste kinderen van Pineapple Crew zijn maandagnacht teruggekomen uit Blackpool. De anderen komen maandag weer naar huis. De scholen waren natuurlijk al weer begonnen, maar deze bijzondere talenten kregen van hun basisscholen toestemming toch naar de wedstrijd te kunnen.

Officiële huldiging

Bij een wereldkampioenschap hoort natuurlijk een officiële huldiging. Het feestje voor Pineapple Crew was dinsdagavond om 20.00 uur. De kinderen werden gehuldigd op hun vertrouwde plek: bij dansschool Boogie Down in Bergen op Zoom. Wethouder Barry Jacobs was aanwezig om de kinderen te feliciteren met hun prestatie.

United Dance Organisation

De wereldkampioenschappen worden georganiseerd door UDO, United Dance Organisation. Het is één van de grootste internationale organisaties voor streetdance. Elk jaar houdt UDO 57 danswedstrijden over de hele wereld. In die wedstrijden kunnen teams zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen. Er zijn wedstrijden voor solisten, duo’s en groepen. Ook kampioen streetdance worden? De eerstvolgende Nederlandse kwalificatieronde is op 10 november in Mill.