West-Brabant

Kindertekeningen en kaarten voor bewoners tanteLouise

Foto 1: Alexander Dummer (Unsplash) - Foto 2: Alexey Marcov (Pixabay)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Nu verschillende locaties van zorginstelling tanteLouise voorlopig geen bezoek mogen ontvangen en de bewoners niet naar buiten mogen, is het er erg stil geworden. Om de oudere bewoners op te vrolijken is iets moois bedacht. Kinderen uit de regio kunnen tekeningen en kaarten maken en die opsturen. Het personeel zorgt dat ze bij de juiste mensen terecht komen.

Tessa Valstar is dagbestedingscoach bij woonzorgcentrum Stuijvenburgh, één van de locaties van tanteLouise. Ze vertelt: “Het idee is van mijn collega Petra de Vries. Die stelde voor dat het leuk zou zijn de kinderen en ouders die nu thuis zitten te vragen iets moois te maken voor onze bewoners. Van zo’n idee kun je alleen maar blij worden toch?”

Al druk aan het werk

Er is meteen contact opgenomen met scholen en die stuurden het plan weer door naar ouders. “Mensen vinden het een heel leuk idee”, vertelt Valstar. “Ik heb de eerste tekenende kinderen al in appjes voorbij zien komen.” Het idee is niet alleen voor de ouderen die nu wel heel alleen in hun zorgwoningen zitten een welkome opsteker, ook voor kinderen thuis is het leuk om iets te maken waar je een ander blij mee maakt. Mede daarom zijn de eerste reacties al meteen hartverwarmend, aldus Tessa. Ze hoopt héél veel post te krijgen voor de bewoners van de verschillende tanteLouise locaties.

Gemaakte tekeningen en kaarten kunnen kosteloos per post worden gestuurd naar:

Stichting tanteLouise
Antwoordnummer 454
4600 VB Bergen op Zoom
Onder vermelding van: kaarten en tekeningen voor bewoners