Bergen op Zoom

Klaas Otto blijft voorlopig vastzitten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Klaas Otto uit Bergen op Zoom blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. Otto zit vast op verdenking van afpersing, mishandeling, witwassen, brandstichting en poging tot liquidatie.

De ex-generaal van No Surrender ontkent dat hij betrokken is bij de aanklachten en is boos over de beperkende maatregelen die hij in de gevangenis in Middelburg krijgt. 

Zo moet hij toestemming vragen aan een bewaker om te mogen bellen, terwijl andere gedetineerden zelfstandig naar de telefoon mogen. De gevangenis heeft deze maatregel genomen omdat er gevreesd wordt voor een liquidatie op Otto. Ook zou het ontsnappingsgevaar groot zijn.

Advocaat Louis de Leon wil dat de voorlopige hechtenis van Otto wordt geschorst. Hij zegt dat de verklaringen waarop de verdenkingen zijn gebaseerd, onbetrouwbaar zijn.

Justitie verwacht in november klaar te zijn met het onderzoek en wil Klaas Otto tot aan de inhoudelijke behandeling in de cel houden. De rechter besloot de voorlopige hechtenis te verlengen.

Op 16 december gaat de zaak verder.