Bergen op Zoom

Klanten en winkelmedewerker werken samen bij aanhouding winkeldieven

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Klanten en een medewerker van een supermarkt aan de Glacisstraat in Bergen op Zoom hebben woensdagavond samen vier winkeldieven tegengehouden. De vier dieven deden een poging om te ontsnappen, maar die poging was tevergeefs.

Een medewerker zag het viertal op een verdachte manier door de winkel lopen. Hij had het vermoeden dat ze spullen mee wilden nemen zonder te betalen, en dat vermoeden bleek juist. De twee stellen rekenden ieder twee producten af bij de kassa, om vervolgens met de rest van de onbetaalde boodschappen naar buiten te lopen.

Aanrijden

De medewerker volgde de dieven naar buiten, en zag dat ze in hun auto stapten. Hij belde de politie en liep naar de auto toe. Dat ging bijna fout, want de bestuurder van de auto probeerde de medewerker aan te rijden. Hij kon nog net opzij springen.

Gelukkig sprongen er een aantal klanten bij toen de auto het parkeerterrein af wilde rijden. Een klant blokkeerde de uitgang, waardoor de winkeldieven het parkeerterrein niet konden verlaten. Een andere klant parkeerde zijn auto netjes achter die van het viertal, zodat ze vast stonden. Op dat moment kwam de politie ter plaatse, waarop de dieven aangehouden werden.

Cellencomplex

Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex. Het gaat om twee vrouwen van 19 en 44 jaar, en twee mannen van 21 en 52 jaar. Ze zijn afkomstig uit Roemenië, en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hun auto is afgepakt voor onderzoek. Donderdag worden ze verhoord door rechercheurs.