Bergen op Zoom

Kledingvoordekroeg.com: steunactie voor Bergse horeca

Redactie Redactie

De coronacrisis hakt er aardig in bij lokale horeca ondernemers. Daarom zijn de Bergse ondernemers achter Van Der Avert Bedrijfskleding, KekkeShirts en Stad vracht een initiatief gestart met de intentie de horeca een warm hart toe te dragen. Op de webshop kledingvoordekroeg.com zijn producten te koop met unieke ‘support-your-locals-print’ en kun je doneren.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Horecaondernemers staan er niet alleen voor. Dat is wat Mels van der Avert van Van Der Avert Bedrijfskleding, wil laten zien. Hij heeft www.kledingvoordekroeg.com opgetuigd en afgelopen vrijdag online “geknald”. Hij wilt de actie onder de aandacht brengen. Volgens hem kan de horeca daar aan bijdragen door zich actief te promoten. Maandag 7 december stond de teller op 368 euro, een bedrag dat gereserveerd is voor een lokale horecaonderneming naar keus.

Support your Locals

Charlie Jumelet, eigenaar en bezorger van Stad vracht, was meteen enthousiast over het idee. Het zijn onzekere en financieel zware tijden voor horecaondernemers, terwijl bezorgdiensten het druk hebben. Jumelet wilde graag iets terugdoen en doet dat op deze manier. 

Niek Bruijs, eigenaar café De Kaai, kreeg 1 september de sleutel van zijn kroeg. Het plan was om 1 november open te gaan, maar de gedeeltelijke lock-down gooide roet in het eten. De pils stond koud en de discolampen stonden -bij wijze van spreken- al aan. Maar hij wacht nog altijd tot hij zijn eerste gasten mag ontvangen. “Belangeloos een actie opzetten in deze tijd. Dat is hartverwarmend en in één woord: fantastisch”, zegt Bruijs.

Werkwijze

De drie ondernemers maken gebruik van elkaars diensten. KekkeShirts.nl verzorgt de productie van de logo’s en de ontwerpen en Van Der Avert Bedrijfskleding zorgt voor de producten en het verdere verwerkingsproces. Uiteindelijk worden bestellingen binnen twee weken thuis bezorgd per post of door Stad vracht, de Bergse Fietskoerier.

Webshop

Producten en diensten zijn tegen de kostprijs doorberekend, hierdoor kan er een zo groot mogelijk aandeel richten lokale horecaondernemers. Klanten kunnen aangeven aan welke horecaondernemer de donatie ten goede komt. In de prijs van elk product is een bedrag geserveerd. Dat bedrag bedraagt  €5, €7,50, €10 of €12,50.

De producten zijn passend bij de tijd en streek. Er zijn truien, (kerst)mutsen en mondkapjes met de tekst “Support Your Locals” of “Ho Ho Ho Horeca” en met de afbeelding van een krab te koop. Geen product, wel doneren? Dat kan ook. Je kunt kiezen om €5, €10 of €20 als geldbedrag te doneren.