Roosendaal

Kleren uit the roaring twenties dé trend met carnaval

Redactie Redactie

Als je er met carnaval helemaal bij wilt horen, moet je honderd jaar terug in de tijd. Naar the roaring twenties. Want dé carnavalstrend van dit jaar is kleding uit de Netflixserie Peaky Blinders. En die speelt zich af in 1920.

Bij SEP Feestartikelen in Roosendaal weten ze het zeker: de jaren 20 gaan een grote rol spelen in het komende carnavalsseizoen. “De Peaky Blinders kostuums gaan als zoete broodjes over de toonbank,” volgens eigenaar Dennis Sep. 

Het mag weer wat luxer

Behalve de Peaky Blinders outfits lopen ook de exclusieve luxe jassen erg goed. Je moet er wel wat voor over hebben, want aan de jassen hangt een hoog prijskaartje. “Maar dan heb je ook echt iets exclusiefs en zie je er spik en span uit met carnaval,” vertelt Sep.

Kostuums die altijd goed zijn

Er zijn onder de carnavallers ook kostuums die het altijd goed doen. Zo zit je bij de kinderen altijd goed met een blauw- of rood-wit gestreept T-shirt. “En dan gaan ze hier in Roosendaal naar het Colabal en dan zijn al die kinderen zo gekleed,” zegt Sep. Voor de volwassene is het heel erg verschillend. Er zijn geen kostuums die er echt uitspringen.

Draai ’t mar om

Met het Roosendaalse carnavalsthema van dit jaar “Draai ’t mar om”, is er bij Sep in kostuumkeuze niets veranderd. De winkel is wel verbouwd. “We hebben de hele winkel omgedraaid,” vertelt Sep. Alles staat op een andere plek en dat is nog even wennen voor de klanten en het personeel.