Bergen op Zoom

Klimmen, klauteren en springen bij springkussendorpen in Bergen op Zoom en Putte

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De springkussendorpen staan weer in sportcentrum de Karmel in Bergen op Zoom en multifunctioneelcentrum de Biezen in Putte. Kinderen kunnen in de meivakantie genieten van uren klimmen, klauteren en glijden op de vele springkussens.

De sportzaal in de Biezen is 3 en 4 mei omgedoopt tot de Tuimeltuin. ‘’We hebben de Tuimeltuin een paar jaar geleden ontwikkeld’’, vertelt springkusseneigenaar Wim Withagen. ‘’Drie maal per jaar staan wij met onze springkussens in zowel de Biezen als de Karmel.’’ In de Tuimeltuin staan twaalf spring- en spelkussens. ‘’We hebben onder andere een Studio 100 springkussen, een piratenschip en een spelkussen waar kinderen elkaar met een grote bal van een verhoging af moeten duwen.’’

Gigantische opblaastrekker

In sportcentrum de Karmel is het sinds afgelopen zaterdag al feest. Eigenaar Pim Felius is blij dat hij na 2,5 jaar corona eindelijk weer kinderen in het springkussendorp kan ontvangen. ‘’Zes jaar geleden was de eerste editie, maar door corona zijn meerdere edities helaas afgelast.’’ In Bergen op Zoom staan veertien verschillende luchtkussens. Waaronder een opblaasbare pannakooi, een prinsessen springkussen en een gigantische opblaasbare trekkerstormbaan. Tot zondag 8 mei kunnen kinderen hier genieten van het springkussenfestijn.

WOD 4 Lif(v)e

Dit jaar konden honderd kinderen vrijkaarten krijgen voor het springkussendorp in Bergen op Zoom. Zowel Withagen als Felius zijn voorstander van sportieve activiteiten voor álle kinderen, ongeacht of ze een grote of kleine beurs hebben. WOD 4 lif(v)e deelde honderd kaartjes gratis uit. ‘’Wij zetten ons sociaal én regionaal in, gericht op actief en energie’’, vertelt Sabine Hogerwaard. Met hun slogan ‘Een glimlach voor iedereen’ hopen zij voor ieder kind een leuke dag te kunnen organiseren.

In Putte betalen bezoekers €8,50, daar zit tevens de prijs van een frietje bij inbegrepen. Bezoekers van de Karmel betalen €7,95. Beide zalen zijn van tien uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags geopend.