Rijsbergen

Klopjacht in Rijsbergen na overval in België: drie aanhoudingen

Foto: Perry Roovers Fotografie

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In Rijsbergen heeft donderdagavond een klopjacht plaatsgevonden. Ruim zeventig agenten waren op zoek naar drie mannen die betrokken zouden zijn bij een gewapende overval op een wapenwinkel in het Belgische Nieuwmoer.

Een woordvoerder van het Antwerpse Parket vertelde aan de Gazet van Antwerpen dat de overvallers de uitbater van de wapenwinkel met een vuurwapen bedreigden, meldt het ANP. Daarna zijn ze in een auto richting Nederland gevlucht.

Klopjacht

Op dat moment zetten Nederlandse agenten de achtervolging op de vluchtauto met de drie daders in. Het drietal was Rijsbergen ingevlucht. Agenten hebben vervolgens het dorp hermetisch afgesloten. Bewoners werden opgeroepen om binnen te blijven. Agenten controleerden in- en uitgaand verkeer.

Op de Antwerpseweg in Rijsbergen sprongen de verdachten uit de auto. Twee van de drie verdachten zetten het op een lopen, zelfs nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost. Eén verdachte bleef achter, een 19-jarige man uit Rotterdam. Hij werd aangehouden.

De tweede verdachte, ook een 19-jarige man uit Rotterdam, werd rond kwart voor zeven ‘s avonds op de Gommersstraat aangehouden. Daar is hij gebeten door een diensthond.

Kort nadat agenten het dorp hadden verlaten, en bewoners weer naar buiten mochten, is de derde verdachte opgepakt. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Rotterdam. Hij is aangehouden op de Kerkakkerstraat.

Het drietal zit vast voor verder onderzoek.