Roosendaal

Klopjacht: supermarkten vlak na elkaar overvallen in Roosendaal

Overval supermarkten Roosendaal Christian Traets 2022

Foto: Christian Traets Fotografie

Raymon Mens Raymon Mens

Kort na elkaar zijn dinsdagavond in Roosendaal twee supermarkten overvallen. In beide gevallen werd gedreigd met een mes, mogelijk door dezelfde daders. Er is een Burgernet-bericht uitgegaan omdat ze gezocht worden, met de duidelijke boodschap ze niet zelf te benaderen.

De eerste overval vond plaats bij de Aldi aan de Philipslaan. Een dader dreigde met een mes, meldt de politie op Twitter, en hij vluchtte vervolgens met zijn buit richting de Marconistraat. Het zou gaan om iemand met opgeschoren zwart haar, in een zwarte jas. Hij droeg een plastic tasje bij zich.

Ook raak op de Lindenburg in Roosendaal

Om 19.55 uur was het raak bij de Jumbo aan de Lindenburg. Hier betrof het twee overvallers en opnieuw werd er met een steekwapen gedreigd. Het tweetal wist hier eveneens met een geldbedrag te ontkomen. Een van hen droeg een witte pet. Verder meldt Burgernet zwarte kleding, een mondkapje, geschatte leeftijd tussen 18 en 20 jaar en een Adidas trainingspak met witte streep.

Oppassen

Er zijn in beide situaties geen mensen gewond geraakt maar dat wil niet zeggen dat de verdachten ongevaarlijk zijn. Er word nadrukkelijk opgeroepen ze niet te benaderen wanneer je ze ziet. Neem wel en vooral zo snel mogelijk contact op met de politie. Vanzelfsprekend is die zelf ook volop op zoek naar de daders.