Oudenbosch

Knalgele bakfiets als toeristisch informatiepunt: ‘We willen er zelfs een extra!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wat begon als een tijdelijk idee, bleek zo goed te bevallen dat het niet meer weg te denken is van de Markt in Oudenbosch. Het gaat over de knalgele bakfiets van toeristenorganisatie Visit Halderberge. Bezoekers van de gemeente kunnen terecht bij de knalgele fiets, om informatie te krijgen over alle mogelijke activiteiten in en rondom Halderberge.

Het toerismepunt van Visit Halderberge zat eerst bij het station in Oudenbosch. “Maar we merkten dat dat toch iets te ver weg was voor de toeristen”, vertelt Manon Akkermans van Visit Halderberge. De meeste bezoekers zijn namelijk vooral te vinden rondom de Basiliek. “Daar moesten we dus iets op verzinnen.”

Uitbreidingsplannen

Een aantal vrijwilligers ging aan de slag met het ombouwen van een bakfiets. Waar je niet op kan fietsen overigens. “We dachten dat het een prima tijdelijke oplossing zou zijn. De bakfiets kwam als mobiel informatiepunt op het plein bij de Basiliek te staan.” Toeristen kunnen daar echt niet omheen, de bakfiets is namelijk knalgeel geschilderd.

Dat beviel zó goed, dat er is besloten om de fiets daar te laten staan. “We hebben ook een vast punt onder de Basiliek, maar de fiets blijft lekker op het plein staan.” De vrijwilligers van Visit Halderberge zijn zelfs zo enthousiast geworden, dat ze nog een bakfiets gaan opknappen. “Eentje waarmee we wel rond kunnen fietsen!”

Mogelijkheden

Want met een fiets die wel gebruikt kan worden om te fietsen, zijn tal van mogelijkheden verklaart Akkermans. “Met een werkende fiets kunnen we door alle kernen van de gemeente fietsen, of bijvoorbeeld langsgaan bij evenementen. We hebben dan dus een echt mobiel informatiepunt.”