Bergen op Zoom

Knipmarathon voor Bergse minima doorslaand succes

Burgemeester Petter spreekt de kappers en gasten toe (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

De ‘knipmarathon’ bij de Bergse kapper Camphens en bij het Leger des Heils was maandag een doorslaand succes: meer dan zeventig mensen kwamen langs voor een gratis knipbeurt. “We konden niet iedereen knippen en hebben besloten om volgende week maandag een extra dag in te gelasten”, zegt Richard Camphens. De actie is bedoeld voor mensen met een minimuminkomen op bijstandsniveau of lager.

Door: Han Verbeem

Normaal gesproken is maandag een vrije dag voor kapper Camphens en zijn medewerkers. Maar deze maandag gingen de deuren van zijn kapsalon bij wijze van uitzondering tóch open, en wel voor mensen met een minimuminkomen. Deze konden zich vooraf voor een gratis knipbeurt laten inschrijven. De alweer tweede editie van deze knipmarathon is een initiatief van Wim Ligtenberg. Hij is bekend van het Soepproject BoZ, dat zich inzet voor de zwakkeren in de Bergse samenleving. Volgens Ligtenberg kwam hij uit bij Camphens omdat diens salon vlakbij het Leger des Heils-pand ‘Bij Bosshardt ‘aan het Zonneplein is gevestigd. Ook bij Bij Bosshardt waren 5 kappers aanwezig om de minima van een knipbeurt te voorzien. Meer dan 56 jaar was de kapsalon van de familie Camphens een bekend adres aan de Kastanjelaan maar door de renovatie van Gageldonk-West is de kapper in juni verhuisd naar de Sterrenbuurt.

Studenten kappersopleiding Goes

De kappers van de knipmarathon zijn allen gevorderde studenten van de kappersopleiding in Goes. “Ik ben zó onder de indruk van de verhalen die de gasten mij vertellen”, zegt derdejaarsstudente Samira. “Dat raakt je écht. Om dit te kunnen doen voor mensen die het zo slecht hebben, en hen een speciaal moment te gunnen, dat is echt heel bijzonder.” De gasten zijn maandagmiddag in de watten gelegd; ze werden ontvangen met een kopje koffie en een smakelijke koek. “De koeken zijn aangeboden door bakkerij Van Ravels aan het Zonneplein“, legt Camphens uit.

Burgemeester op bezoek

Woorden van waardering waren er ook van burgemeester Frank Petter, die in de loop van de middag een bezoek bracht aan de kapsalon van Camphens in het kader van de actie Aandacht voor Elkaar. “Juist nu in deze coronatijd is het goed om te zien dat er zo’n initiatief ontstaat. Petje af voor jullie allemaal”, sprak hij de groep toe.

  • Maandag 7 december is opnieuw een knipmarathon-midddag bij kapper Camphens aan de Sterrelaan 48 in Bergen op Zoom. Bergenaren met een inkomen op bijstandniveau of lager kunnen zich nog aanmelden voor een gratis knipbeurt. Dat kan bij Wim Ligtenberg, via soepprojectboz.nl