Huijbergen

KNWU overhandigt Zilveren Wiel aan Jan Maas

Foto (uitsnede): Leon Verbraecken

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zondagavond is door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) een onderscheiding overhandigd aan Jan Maas, van Wielercomité Huijbergen. Hij werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verdiensten voor de wielersport.

Bij de afsluiting van de Wielerzomer Woensdrecht kreeg Jan deze blijk van waardering overhandigd van KNWU districtsvoorzitster Anja de Bont. Dit vanwege zijn verdiensten voor de wielersport.

De actieveling werd in 1996 lid en hij bemoeit zich niet alleen bestuurlijk met de club. Maas neemt tevens de leiding voor het opzetten van het parcours voor de Ronde van Huijbergen en de jeugdronde Acht van Huijbergen. Het comité heeft inmiddels drie maal de aankomst van een etappe van de Driedaagse van Steenbergen georganiseerd en ook daar speelde hij een rol in.

Liefde voor de sport

Jan zet zich vooral met veel liefde in voor het jaarlijks realiseren van een nationale of internationale cyclocross. Onder meer als medebedenker van de parcoursen in en om de bossen van Overberg en Buurtweg. Inmiddels roemruchte omlopen als de Nootjesberg en Tiestenduin staan mede op zijn naam. Ook werkte hij mee aan de zes NK’s Veldrijden die ‘zijn’ comité organiseerde. Net als aan twee EK’s, vijf internationale cyclocrossen, heel wat nationale wedstrijden en als één van de hoogtepunten de Finale Topcompetitie 2020.