Nispen

Koekwhouse uit Nispen is beste bed & breakfast van Nederland

Bed en Breakfast Koekwhouse Nispen

De B&B uit Nispen gaat ervandoor met de eerste plaats.

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Dolblij zijn ze; Margareth en Christian Verhoeven uit Nispen. Met hun Bed and Breakfast aan de Hollands Diepstraat zijn ze in de prijzen gevallen. In de categorie twee tulpen (vergelijkbaar met twee sterren bij een hotel) heeft de B&B het hoogste van allemaal gescoord van de finalisten.

“Het is écht geweldig. We zijn supertrots en superblij”, laat Christian weten. De winst is tegen zijn verwachting in. “Als je ziet wat voor mooie accommodaties de andere kandidaten hebben en dan toch weten te winnen, dat is natuurlijk super, super, super vet!”

Juryrapport

De jury is lovend over de Brabantse B&B. “Het aanbod van B&B’s is groot, daarom is deze winst een prestatie van formaat. Allereerst is er gekeken naar de kwaliteit van de faciliteiten en services, die objectief gecontroleerd zijn ten behoeve van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Maar bij de verkiezing tellen ook de beoordelingen van echte gasten op Bedandbreakfast.nl mee. Op beide vlakken scoort Koekwhouse Bed & Breakfast ontzettend goed, dus dit is de terechte winnaar in de categorie 2 tulpen!”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Drie Tulpen

Nu de Twee Tulpen behaald zijn, kunnen de eigenaren verder dromen. “Wij zitten al een tijdje te denken om ons huis te verbouwen. We willen dan graag alle kamers voorzien van een eigen badkamer met eigen sanitair. Qua ranking kunnen we dan een grote stap maken richting de drie, misschien wel vier tulpen”, legt Christian uit.

Hoe meer luxe een B&B te bieden heeft, hoe meer kans op een nieuwe nominatie. “We zien dat accommodaties met drie of vier sterren nóg meer luxe hebben met bijvoorbeeld een sauna of zwembad, dat is iets wat wij niet hebben. Dus of we dan wederom genomineerd zouden worden na een eventuele verbouwing blijft gissen.”

Klein feestje

De Bed and Breakfast-eigenaar kan niet onder stoelen of banken steken hoe blij hij is. “Dit gaat zéker gevierd worden vanavond met familie!” De zelf gebrouwen Koekwhousebiertjes staan al koud, laat de eigenaar weten.

Lees ook: Koekwhouse uit Nispen kan B&B van het jaar worden