Bergen op Zoom

Koffie, lunch en gebak: Lob’z Lunchroom opent binnenkort in Bergen op Zoom

Tomlin Smits Tomlin Smits

Na enkele maanden leegstand is er weer volop bedrijvigheid aan de Van Konijnenburgweg 11 in Bergen op Zoom. In het voormalige pand van Différance legt Lobke Verheijen (24) op dit moment de laatste hand aan haar lunchroom Lob’z. Vanaf 16 oktober kunnen gasten daar genieten van koffie, gebak en een vers bereide lunch.

De horeca is voor Lobke geen onbekend terrein. Tot een aantal weken geleden was zij namelijk met haar lunchroom Koffie d’r bij te vinden in tuincentrum De Landerije Tuin & Dier in Roosendaal. “Dat was de zaak van mijn ouders, maar begin dit jaar kwam er een koper op hun pad. Het bedrijf is toen verkocht en zodoende kwam aan mij de vraag: wat ga jij doen?”, vertelt Lobke terwijl zij planken voor de bar aan het beitsen is.

Uitstraling en gezelligheid

Via een bekende in de horecamakelaardij kwam Lobke bij het pand aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom terecht. “Toen is het balletje wel gaan rollen en is het uitgegroeid tot iets wat ik heel erg leuk ga vinden”, zegt Lobke. De verbouwing is inmiddels in volle gang, waarbij zij hoopt een compleet nieuwe sfeer te creëren met Lob’z Lunchroom. “Ik wil eigenlijk dat de mensen hier binnenkomen en zeggen: wat een knusse en gezellige sfeer. Zelf hou ik wel van een stoere uitstraling, dus vandaar de groene hout- en natuurtinten in het pand.”

Die uitstraling en gezelligheid miste Lobke wel toen ze in het pand trok. “De gezelligheid wil ik daarom wel echt creëren. Mensen moeten hier willen komen voor een lekker bakje koffie, maar ook voor gezelligheid, een leuk praatje en om even op het gemakje in fijne omgeving te zitten”, vertelt Lobke. De verbouwing schiet ook al op, waardoor de lunchroom nu al een frisse uitstraling heeft. “Daar ben ik ook echt wel blij mee. Het gaat er echt al uitzien zoals ik het niet had durven dromen. De grootste verandering die nu nog gaat gebeuren is een nieuwe vloer die er komt.”

Medio oktober

Verder komt er vooral nog veel poetswerk kijken voordat Lob’z Lunchroom 16 oktober open gaat. “Ik wil straks de basics serveren zoals iedereen die wel kent, zoals een tosti, een panini of een huisgemaakte appeltaart. Daarnaast wil ik ook gaan inspelen op salades en sandwiches, waardoor je ook de wat meer grotere lunchgerechten kan bestellen”, vertelt de eigenaresse. Verder vindt Lobke het ook leuk om high tea’s te organiseren. “Ik wil ook kijken of daar hier animo voor is en of mensen dat leuk vinden.”