Bergen op Zoom

Koffie-punten in ruil voor koffie voor voedselbank Goed Ontmoet

Redactie Redactie

Zoek in alle lades, blikken en doosjes naar vergeten Douwe Egberts-punten. Die oproep doen de West-Brabantse Lionsclubs. Door de koffiepunten in te leveren, krijgen mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank komend voorjaar smakelijke koffie aangeboden. Deze week zijn de inleverboxen geplaatst, onder andere bij de Plus in Halsteren.

 

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Deze actie wordt voor de 9e keer gehouden. Vorig jaar zamelden lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen ruim 1,6 miljoen punten in, goed voor 3.384 pakken koffie.

Aan het eind van het jaar wordt door Lionsclubs in Nederland een inzamelingsactie van D.E. koffiepunten gehouden. Douwe Egberts zet ingezamelde punten om in pakken koffie voor voedselbanken. Vorig jaar werden in heel Nederland 50 miljoen punten opgehaald, die goed waren voor zo’n 100.000 pakken koffie

Belangrijk jaar

Door de coronacrisis groeit het aantal cliënten van de voedselbanken, maar slinkt het aanbod van voedsel. Koffie behoort vaak niet tot de verstrekte pakketten omdat het als luxe product wordt gezien. “Met deze actie en dankzij de bereidwilligheid van betrokkenen hopen we dat cliënten van de voedselbank toch kunnen genieten van een goede kop koffie”, aldus Martien Franken, coördinator project namens Lionsclub Bergen op Zoom. 

Begin 2021 worden de verzamelde punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts. De pakken koffie worden in maart afgeleverd. Op dat moment worden ook de definitieve aantallen bekend.

Inzameladressen

D.E. punten kunnen worden ingeleverd in grote verzameldozen in de diverse winkels en bij het vaste punt bij de Voedselbank. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo’s van D.E. – De Voedselbank en de Lions.

De inzameladressen zijn:

  • BERGEN OP ZOOM: Voedselbank Goed Ontmoet Abraham de Haanstraat, Albert Heijn (De Zeeland, Zonneplein en Glacistraat), Jumbo (Van Hasseltstraat en Kompas), Boon’s Markt Bloemendaal, Medisch Centrum De Grebbe Diepenbrocklaan & BAS Honk Bernadettestraat
  • HALSTEREN: Plus Dorpsstraat, Albert Heijn Dorpsstraat & Bakkerij van Broekhoven Burgemeester Elkhuizenlaan 
  • LEPELSTRAAT: Slagerij Kats Kerkstraat
  • HOOGERHEIDE: Albert Heijn (Haviksberg en Huijbergseweg) & Jumbo Raadhuisstraat
  • OSSENDRECHT: Coop Hondseind 
  • PUTTE: Albert Heijn Antwerpsestraat & Jumbo Tervoplein
  • HUIJBERGEN: Coop Bergsestraat
  • WOUW: Jumbo Kloosterstraat
  • HEERLE: Super de Buurt Herelsestraat
  • KRUISLAND: Coop Molenstraat