Roosendaal

Komst mestfabriek in Roosendaal stuit op verzet

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De komst van een mestfabriek nabij de vuilverbrandingsinstallatie in Roosendaal valt niet in goede aarde bij omwonenden. Zij maken zich ernstig zorgen over de leefbaarheid in hun buurt en hebben daarom de Werkgroep Biomineralen opgericht. Dat schrijft Omroep Brabant op haar website.

De werkgroep heeft de gemeenteraad middels een brief verzocht onderzoek te doen naar de gevolgen voor het mileu en de gezondheid van buurtbewoners.

Naast de afvalverbrandingsfabriek zou dit jaar nog de mestfabriek gebouwd moeten worden. De gemeente Roosendaal steunt het plan en inmiddels is er ook een mileuvergunning aangevraagd.

De Werkgroep Biomineralen zegt weinig tot geen inspraak te hebben gehad. Een woordvoerder van de werkgroep beweert dat de gemeente van mening is dat er geen mileueffectrapportage nodig is, terwijl dit wettelijk wel verplicht zou zijn. Ze doen nu een beroep op de gemeenteraad om dit alsnog voor elkaar te krijgen.

Bewoners zijn vooral bang voor de stank en mogelijke besmetting door bacteriën en virussen. Ook vrezen ze voor waardedaling van het onroerend goed.