Bergen op Zoom

Koning en Koningin bezoeken Brabantse Wal

Redactie Redactie

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken op 16 februari de Brabantse Wal. Het koninklijk echtpaar bezoekt de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen.

Het bezoek aan West-Brabant van koning Willem-Alexander en zijn vrouw staat vooral in het teken van de sociale, economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio. De Commissaris van de koning van Noord-Brabant Wim van de Donk ontvangt samen met burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht, burgemeester Frank Petter van gemeente Bergen op Zoom en burgemeester Marjolein van der Meer van de gemeente Rucphen het koninklijk echtpaar.

De dag begint in de volksabdij van Ossendrecht. Vervolgens gaan ze langs bij het ZuidWesthoek College waar onder andere een aantal wielertalenten op zitten. Ook worden de water- en steilranden van de Brabantse Wal bezocht. In Bergen op Zoom gaan ze langs de Grote Markt, Hotel De Draak en het Markiezenhof. De afsluiting vindt plaats in Sprundel bij dorpshuis De Trapkes.

Bron: RVD