Bergen op Zoom

Koningslinden geplant op voormalig Nedalco-terrein

Theo Schots (links) en wethouder Patrick van der Velden

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bergen op Zoom is weer een beetje groener. Er zijn 2 koningslinden geplant op  het terrein waar vroeger alcoholfabriek Nedalco stond.

De stichting Bomen van de Spiritus heeft de 2 koningslinden cadeau gegeven aan de gemeente Bergen op Zoom. Wethouder Patrick van der Velden heeft de bomen woensdagmiddag onthuld. Dat deed hij samen met Theo Schots van de stichting Bomen van de Spiritus. De koningslinden staat in de buurt van het Hamhuis, een nieuw appartementencomplex op het voormalige Nedalco-terrein.

Meer bomen planten

De alcoholfabriek Nedalco werd door de Bergenaren vaak ‘Spiritus’ genoemd. Toen de fabriek gesloten werd, is de stichting Bomen van de Spiritus opgericht. De stichting wil de komende jaren meerdere bomen planten op het voormalige bedrijventerrein. Op de plek van Nedalco worden nieuwe huizen gebouwd. Appartementencomplex het Hamhuis is sinds kort af en daarom konden de eerste bomen worden geplant.

Groene herinnering aan alcoholgeschiedenis

De stichting Bomen van de Spiritus wil later ook nog bomen planten in de buurt van de Nedalco-schoorsteen of bij de levensloopbestendige appartementen in het project Paravicini. De bomen moeten een blijvende, groene herinnering zijn aan de 110 jaar dat er in Bergen op Zoom alcohol werd gemaakt, van 1899 tot 2009.