Geen regio geselecteerd

Koninklijke Erepenning voor het Roosendaals Toneel

© Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Roosendaals Toneel heeft zaterdagmiddag de Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Jacques Niederer. Voorzitter Ad Stofmeel nam de onderscheiding namens de vereniging in ontvangst.

De uitreiking van de Koninklijke Erepenning kwam als een grote verrassing voor de leden van het Roosendaals Toneel die in partycentrum Zeelandia aanwezig waren voor de receptie van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Het theatergezelschap is ooit ontstaan als onderafdeling van de Rooms Katholieke vakbond en ontwikkelde zich tot een moderne toneelvereniging, bekend van onder andere het ‘Toneel op Locatie’ wat iedere twee jaar wordt georganiseerd. Maar ze zijn ook met grote regelmaat te vinden in het Openluchttheater Vrouwenhof waar ze voorstellingen brengen speciaal gericht op kinderen.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar is het boek ‘Ik dank U voor uw volgzaamheid’ uitgebracht. Daarin staat de kleurrijke geschiedenis van de vereniging beschreven. In juni brengt het Roosendaals Toneel de voorstelling ‘Op naar MacBeth’.