Huijbergen

Koninklijke onderscheiding voor Huijbergse Jeroen van Wezel

Foto (uitsnede): Gemeente Woensdrecht

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op zaterdag 20 mei is Jeroen van Wezel uit Huijbergen verrast met een lintje. Vanwege zijn jarenlange inzet voor onder meer de wielersport is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De 58-jarige Van Wezel is al meer dan 30 jaar als vrijwilliger in de weer voor de wielersport. Hij organiseert activiteiten voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud en van recreatieve fietsers tot de profs van de wielerwereld. Dat doet Jeroen zowel lokaal als op grotere, landelijke en internationale niveaus. Zelfs in de coronaperiode kwam er, mede door zijn inzet, op veilige wijze de Woensdrecht Wielerzomer.

Meer dan wielersport alleen

Het blijft echter niet alleen bij wielrennen voor de Huijbergenaar. Ook aan activiteiten als de Huijbergse Quizavond en het Brabantse Wal Festival droeg Jeroen zijn steentje bij. Daarnaast is hij sinds 2018 actief bij het buurtpreventieteam, dat met het lopen van rondes door het dorp zorgt voor extra sociale veiligheid.

Het 70-jarig jubileum van Stichting Wielercomité Huijbergen was een mooie aanleiding om hem de waardering te laten blijken voor dit alles. Burgemeester Adriaansen heeft hem de onderscheiding overhandigd.