Geen regio geselecteerd

Koninklijke onderscheiding voor Jack de Kreij uit Roosendaal

Redactie Redactie

Donderdag heeft Roosendaalse burgemeester Jacques Niederer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Dit deed hij aan Jack de Kreij. Niederer reikte de onderscheiding uit bij een mini-congres in Rotterdam. 

 

De Kreij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dit was ter gelegenheid van het afscheid van De Kreij als vicevoorzitter van de raad van bestuur en CFO bij Koninklijke Vopak in Rotterdam. Door zijn belangrijke werk groeide Koninklijke Vopak uit tot een stabiel bedrijf. De missie van Koninklijke Vopak is het veilig, betrouwbaar en effectief opslaan en overslaan van vloeibare bulkproducten in havens langs belangrijke zeeroutes, die cruciaal zijn voor klanten over de hele wereld.

Het meest bijzondere aan deze gebeurtenis is dat de Roosendaler de onderscheiding heeft gekregen in Rotterdam. Normaal gebeuren zulk soort uitreikingen in de woonplaats. Maar omdat het als verrassing gegeven werd, is er voor gekozen om dit te doen in de havenstad. Burgemeester Niederer heeft deze officiële handeling in goed overleg verricht met de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb.