Heerle

Koninklijke onderscheiding voor Leo van Akkeren

Close-up van koninklijke onderscheiding opgespeld op het rever van een zwart colbert

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Leo van Akkeren (77) heeft zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen. Deze is uitgereikt door locoburgemeester Evelien van der Star. Van Akkeren krijgt een onderscheiding voor zijn inzet als vrijwilliger bij de rooms Katholieke parochie Onze Lieve Vrouw in het Woud-Gertrudiskerk. De Koninklijke onderscheiding is uitgereikt tijdens een kerstavond voor vrijwilligers in dorpshuis De Schalm in Heerle.

Van Akkeren zet zich sinds 1960 in als vrijwilliger in de RK Gertrudiskerk. En daarvoor was hij al sinds 1952 misdienaar. “De kerk is als het ware een tweede huis voor decorandus”, schrijft de gemeente. “Van hem mag gezegd worden dat hij ongeveer alle vrijwillige functies binnen de parochie heeft vervuld.” Sinds hij met pensioen is, is Van Akkeren dagelijks in de kerk te vinden. Ook is hij sinds 1980 actief als vrijwilliger in dorpshuis De Schalm in Heerle.

De kerstavond waar de uitreiking plaatsvindt is een muzikale avond en speciaal georganiseerd voor vrijwilligers. Naast de Koninklijke onderscheiding is Van Akkeren ook uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’.