Roosendaal

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Verduin

Foto: ©Leo de Jaeger

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Pieter Verduin uit Roosendaal heeft zaterdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Verduin kreeg het lintje voor zijn inzet voor het Roosendaalse carnaval.

Het was een extra feestelijk tintje na een toch al feestelijke Priense Swaree in Roosendaal. Toen de avondvoorstelling van de Priense Swaree was afgelopen, schenen de schijnwerpers niet meer op de artiesten, maar op regisseur Pieter Verduin.

Verduin heeft de Koninklijke Onderscheiding gekregen, omdat hij actief betrokken is bij meerdere culturele organisaties in Roosendaal. Zo is hij hoofdredacteur van de Kwakkelkraant en commissielid van de Priense Swaree, allebei van de Stichting Carnaval Roosendaal. Ook werkt hij mee aan de presentatie-avond van IQ  Aarmoeinieke en is hij lid van de Poorterij van Tullepetaonestad.

Naast al zijn vrijwilligerswerk voor de Roosendaalse carnaval, was hij ook adviseur van de Advieswerkgroep Cultureel. En hij was vrijwilliger bij de Stichting ROOS. Omdat het meeste van zijn vrijwilligerswerk te maken heeft met carnaval, was de Priense Swaree de uitgelezen tijd om het lintje uit te reiken. Vooral omdat Verduin zaterdag afscheid nam als commissielid van de Swaree.