Roosendaal

Koninklijke onderscheiding voor Tinus Jongenelen voor jarenlange inzet bij (wieler)evenementen Roosendaal

Foto: Gemeente Roosendaal (Timo Reisiger)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was zaterdag een grote verrassing voor de 81-jarige Tinus Jongenelen, toen locoburgemeester Arwen van Gestel hem een Koninklijke onderscheiding opspeldde. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jongenelen is al vijftig jaar betrokken bij verschillende wielerrondes in de gemeente Roosendaal. Hij was jeugdtrainer bij Jeugdwielervereniging Roosendaal. Ook zette hij zich in voor internationale jeugdronde en de ronde van Kroeven, die 25 jaar werd gereden. Daarnaast verleende hij hand- en spandiensten bij RTC de Bidon. In totaal heeft Jongenelen bij 25 edities van de Volkswielerronde als vrijwilliger meegeholpen en bij een tiental kermisrondes meegeholpen. Daarnaast is hij 37 jaar actief geweest tijdens de Draai van de Kaai wielerronde.

Waslijst

Een flinke waslijst aan prestaties dus, waardoor hij een onmisbare vrijwilliger is geworden bij elke wielerwedstrijd of evenement op de Kaai in Roosendaal, schrijft de gemeente. Vandaar zijn Koninklijke onderscheiding, die hij absoluut heeft verdiend.

Tinus Jongenelen en zijn Koninklijke onderscheiding (foto: gemeente Roosendaal – Timo Reisiger).