Bergen op Zoom

Koninklijke onderscheiding voor veelzijdig kunstenaar Kees Warmoeskerken

Kees Warmoeskerken.

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse kunstenaar Kees Warmoeskerken heeft donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Frank Petter heeft hem de medaille opgespeld en omschrijft Warmoeskerken als een “creatieve duizendpoot, een professioneel kunstenaar, een man van details, een veelzijdig talent met een omvangrijk oeuvre, een bedenker en maker: inspirator, fantasierijk, ambachtelijk.”

Decors

Bij de Bergenaren is Warmoeskerken niet alleen bekend om zijn schilderijen, maar ook om zijn decorontwerpen voor onder meer Het Gezellentoneel, de BOV, de Vastenavendrevue en de openluchtspelen van de Stichting de Vierschaar. Tot twee keer toe zijn de ontwerpen die Wamoeskerken voor de BOV heeft gemaakt, genomineerd voor de prestigieuze landelijke Amateur Musical Award. Ook heeft hij beeldhouwwerken gemaakt, waaronder plastieken in de Gertrudiskapel en het bronzen beeld ‘De Vlaswerker’ op de Vlasmarkt, bij de Bosstraat en Potterstraat.

Beslotenheid

De uitreiking van de koninklijke onderscheiding vond donderdagmiddag plaats in besloten kring, bij de kunstenaar thuis in het bijzijn van echtgenote, kinderen en kleinkinderen. Kees Warmoeskerken is ernstig ziek. De uitreiking zou aanvankelijk met de Lintjesregen in april worden uitgereikt, maar is vanwege diens ziekte vervroegd.