Steenbergen

Koos Moerenhout Classic mikt op 1200-1500 renners

Naamgever Koos Moerenhout tegen het decor van start en finish van de KMC:.

Herbert Kats Herbert Kats

De 12de editie van de Koos Moerenhout Classic (KMC) vertrekt op 25 mei weer vanaf de Markt in Steenbergen, waar traditiegetrouw ook de finish is. De voorinschrijving van het jaarlijkse wielerevenement loopt. De organisatie mikt op 1200 tot 1500 deelnemers. Vorig jaar reden er zo’n dertienhonderd rijders mee.

De naamgever van het wielerevenement vertrekt zelf tussen half tien en tien uur voor de 125 km. Burgemeester Ruud van der Belt geeft het startschot. Naast Koos Moerenhout maken nog verschillende oud-wielrenners hun opwachting, zoals Erik Breukink, Bart van Est (winnaar goud op de 100 km tijdens het WK 1978), Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek en Maarten den Bakker.

Routes

Slechts één van de drie routes kent dit jaar enkele wijzigingen. De 85 km -ook wel Gemeente Steenbergen route – is wat aangepast om het rondje nog soepeler te laten verlopen, meldt de organisatie. De route van 125 km, al jarenlang favoriet bij de deelnemers, gaat opnieuw over de Philipsdam, Oesterdam en de Brabantse Wal. Ook de 175 km staat als vanouds weer op het programma.

De vorig jaar toegevoegde route van 155 km bleek volgens de organisatie geen echte meerwaarde te hebben en keert niet terug. Dat besluit is genomen omdat de andere routes al veel tijd en aandacht vergen.

Nadere info en inschrijving: www.koosmoerenhoutclassic.nl