Roosendaal

Kosten voor niet-verkochte bodehuis al bijna 50.000 euro

© Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De verkoop van het bodehuis aan het Emile van Loonpark in Roosendaal is niet afgeketst door de gemeente, maar door de kopers. Dat antwoord wethouder Toine Theunis op vragen van de VLP.

Het oude bodehuis staat al 5 jaar te koop. In de loop der jaren zijn er 2 serieuze kandidaten geweest om het pand aan de Vughtstraat in Roosendaal te kopen. Maar beide keren is de koop niet doorgegaan. Volgens de gemeente lag dat aan de kopers.

Verschil van mening

Wethouder Theunis schrijft over de eerste onderhandeling: “De eerste verkoop is niet doorgegaan omdat koper het koopcontract niet wilde tekenen. Koper en gemeente verschilden van mening dat de door koper gestelde aanvullende koopvoorwaarden onderdeel uitmaakten van zijn bod. Hierop heeft koper een rechtzaak tegen de gemeente aangespannen. De rechtbank heeft de gemeente in het gelijk gesteld. Hoger beroep loopt nog.”

Schadevergoeding

Na de uitspraak van de rechter is de gemeente Roosendaal op zoek gegaan naar een andere koper voor het bodehuis. Er waren onderhandelingen met de eigenaar van het naastgelegen pand. Maar ook dat overleg liep vast. “Deze partij heeft ondanks veelvuldig aandringen door de gemeente de notariële levering nooit bevorderd. Hierop heeft de gemeente de koopovereenkomst ontbonden met aanspraak op schadevergoeding,” aldus Theunis.

De gemeente Roosendaal heeft ondertussen de bestemming van het bodehuis veranderd. Er mag op die plek nu ook horeca gebouwd worden, zoals een Bed and Breakfast, met een woning er bij. Dat hoeft niet in het bestaande pand, het mag eventueel ook worden gesloopt.

Kosten 50.000 euro

De VLP had ook gevraagd om een overzicht van de kosten die de gemeente Roosendaal tot nu toe al heeft gemaakt om te proberen het bodehuis te verkopen. Volgens de wethouder gaat het om een bedrag van bijna 50.000 euro. Dat zijn kosten voor de openbare aanbesteding en voor de rechtzaak. De kosten voor de werkuren van de ambtenaren zijn in dit bedrag niet meegerekend.