Heerle

KPJ Heerle-Moerstraten viert 95-jarig jubileum tijdens aankomend feestweekend

Het feestterrein is er bijna klaar voor (foto: Martijn Schuurbiers)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Extra groot feest dit weekend in Moerstraten, want KPJ Heerle-Moerstraten viert haar 95-jarig jubileum. De wei aan de Laagweg in het buitengebied van het dorp is bijna helemaal gereed voor aankomend feestweekend.

Het zat begin deze week een beetje tegen met de voorbereidingen. Vanwege de harde wind waren er wat problemen met de tent. “Daar zijn we maandag wel even mee bezig geweest om alles weer op te lappen ja”, vertelt voorzitter Martijn Schuurbiers. Maar intussen is dat allemaal al opgelost. “De bar staat klaar, de Dixi’s zijn geleverd. Nog een paar laatste dingen en we zijn er klaar voor.”

Jubileumeditie

Martijn verwacht vooral op vrijdag meer drukte dan normaal. Er is een actie geweest bij de supermarkt in Wouw, waar mensen een gratis vrijdagkaartje kregen bij 30 euro aan boodschappen. Ook is er gesleuteld aan de muzikale samenstelling. “We hebben een aantal jaren Bartels Batsbak gehad”, vervolgt Martijn. “Die is er dit jaar niet, zodat het iets exclusiefs blijft.” Wel is er qua muziek rekening gehouden met zowel jonge als oude bezoekers. Vieze Jack treedt op en coverband Lekkeband. “Zo is er echt voor iedereen wat wils.”

Zaterdag is de bekende ‘all inclusive-avond’.  Dat houdt in dat bezoekers voor de toegangsprijs van 30 euro de hele avond onbeperkt bier, wijn en fris kunnen drinken. “Tegen betaling is er een cocktailbar voor de liefhebbers”, voegt Martijn toe. Die avond draait huis-dj Peer en treden Lampegastuh en Barry Badpak op.

Bijzondere mijlpaal

KPJ Heerle-Moerstraten is opgericht in 1929. Inmiddels heeft de KPJ zo’n 75 gewone leden en 30 jeugdleden. “Best veel voor twee van die kleine dorpjes.” De mijlpaal van 95 is voor Martijn dus ook wel bijzonder. “Niemand is 20 jaar lid van een KPJ. Dat er 95 jaar lang dus steeds genoeg leden zijn, maakt het wel bijzonder.”

Volgens Martijn zit de kracht van KPJ Heerle-Moerstraten hem vooral in het feit dat niks leeftijdsgebonden is. “We hebben een club jeugdleden. Maar ook nadat mensen de KPJ verlaten blijven de lijntjes kort. Zo hebben we op zaterdag een vast tapteam oud-leden achter de bar, en krijgen we tijdens de voorbereidingen ook veel hulp.”

Het grootste dieptepunt uit de jaren dat Martijn bij de KPJ zit is volgens hem toch wel de coronaperiode. “Dat spreekt voor zich, want toen mochten we gewoon niks organiseren.” Als hoogtepunten noemt hij het jubileumfeest van het 90-jarig bestaan, en de feestavond met 1600 man en Paul Elstak in 2013.

Beide feestavonden beginnen om 20.30 uur, en eindigen om 01.30 uur. Kaarten zijn nog te koop, en via de facebookpagina van KPJ Heerle-Moerstraten worden updates over het feestweekend gegeven.

De editie van 2023 (foto: Erwinnet)