Nispen

KPJ Nispen blijft groeien, en viert dat komend weekend tijdens GrensDance

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het bier is besteld, de laatste voorbereidingen worden getroffen en wie langs de Broekakkerstraat in Nispen rijdt zal deze week ‘s avonds tientallen jongeren hard zien werken. Ze zijn bezig met de laatste voorbereidingen van GrensDance, het jaarlijkse feestweekend van KPJ Nispen.

De jongerengroep kreeg vorig jaar een flinke tegenslag tijdens hun feestweekend. Na één dag kwam er abrupt een einde aan GrensDance, er ging per direct een nieuwe lockdown in. “Het weekend voelde hierdoor niet compleet”, vertelt vice-voorzitter Thijs van Wesel. “Maar voor ons wel een reden om het dit jaar dubbel en dwars in te halen.”

Dat geldt niet alleen voor van Wesel, maar voor alle 94 leden van de groep. “We hebben er tijdens de coronaperiode enorm veel leden bijgekregen.” In drie jaar tijd is het ledenaantal meer dan verdubbeld. “Het is leuk om te zien hoeveel enthousiaste jonge mensen erbij zijn gekomen. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Voorbereidingen

Een samengesteld groepje is al maanden bezig met de voorbereidingen van het feest. Sinds deze week zijn ze begonnen met de opbouw. “Dinsdag hebben we met een grote club de vloerplaten gelegd. Woensdag wordt de tent opgezet, donderdag en vrijdag bouwen we de rest op.” Dat is best hard werken. “Maar je hoort niemand klagen hoor. We zorgen voor een hapje en een drankje. Het is gewoon de voorpret voor het weekend begint.”

Programma

Vrijdag wordt het weekend afgetrapt met de Hollandse avond. Randy Watzeels en Gullie zijn de artiesten van de avond. “We hopen dat dan het hele dorp uitloopt naar onze feesttent. Het is niet alleen voor jongeren, dit is voor iedereen leuk!”

De tweede avond, zaterdag, gaat het tempo een tandje harder. DJ-duo Hak Op De Tak en lokale helden VP & Tommy zorgen voor het nodige muzikaal vermaak. Zondag wordt het weekend afgesloten in besloten kring. “We hebben dan een drie uur durende biercantus voor onze leden en vrijwilligers.” Tijdens een biercantus zitten alle deelnemers aan lange tafels, draait een dj muziek en het is de bedoeling dat iedereen de liedjes uit volle borst meezingt.

Kaarten zijn op de locatie van het feestterrein te koop. Beide avonden duren van half negen ’s avonds, tot half twee ’s nachts.