Nispen

KPJ Nispen viert 5-jarig jubileum GrensDance: ‘Begrip in regio geworden’

De feesttent is groter dan de voorgaande jaren.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

KPJ Nispen viert feest. Dat doet ze ieder jaar tijdens ‘hun’ KPJ-weekend, maar deze keer is het nét iets groter dan normaal. Het is namelijk de vijfde editie van GrensDance. Vrijdag 13 oktober en zaterdag 14 oktober is het weer groot feest in de tent aan de Broekakkerstraat in Nispen.

Vijf jaar geleden besloot het bestuur van de KPJ om het helemaal anders te doen. Het jaarlijkse feestweekend veranderde van periode: waar het voorheen in de zomer werd georganiseerd, ging het nu naar de maand oktober. En ook kreeg het weekend een eigen naam. “Na wat brainstormen kwamen we op de naam GrensDance”, vertelt voorzitter Thijs van Wesel. Een toepasselijke naam, aangezien Nispen tegen de Belgische grens ligt.

Verdubbeling in bezoekers

Het nieuwe concept scoorde gelijk. “Het eerste jaar hadden we de vrijdag op een goed tijdstip zanger Kafke op het podium staan, hij werd toen net bekend. Dat gaf echt een vliegende start.” En op zaterdag stond er een grote naam binnen de hardstylescene op het podium: Deetox. Van heinde en verre kwamen fans naar Nispen om haar te zien draaien.

We stemmen de combinatie van bezoekers en artiesten goed op elkaar af, dat lijkt te werken.

“Sinds we deze richting zijn ingeslagen zien we over het algemeen een verdubbeling van het aantal bezoekers”, vervolgt Van Wesel. Wat is dan het geheim van dit succesvolle concept? “Ik denk de combinatie van bezoekers en artiesten goed op elkaar afstemmen. Op vrijdag zoeken we vaak een artiest die alle bezoekers, zowel jong als oud, een leuke avond kan bezorgen, en op zaterdag doelen we meer op andere KPJ’s en jongeren uit de regio. Dat lijkt te werken.”

Begrip in de regio

Het jubileum wordt aankomend weekend gevierd met verschillende optredens. Op vrijdagavond treedt WC Experience op. Zaterdagavond staan K-Liber en Ransom op het podium. En beide avonden staat het Nispense dj-duo VP&Tommy klaar om iedereen aan het dansen te krijgen. Zondag is er, zoals altijd, een speciale middag voor leden en vrijwilligers. Ditmaal een biercantus in Oktoberfest-stijl.

“Ik denk dat bij de jongeren in de regio de naam GrensDance al redelijk is ingeburgerd.” Dat is ook te zien aan een grote groep nieuwe leden. “Dankzij deze nieuwe aanwas lopen de voorbereidingen erg goed. Iedereen helpt enthousiast mee met het opbouwen. En ook de kaartverkoop loopt goed: ik verwacht echt twee hele geslaagde avonden tegemoet te gaan!”

Donderdagavond werd er tot in de late uurtjes doorgewerkt om de boel klaar te krijgen voor het weekend.