Roosendaal

KPO Roosendaal viert 25-jarig bestaan met illusionist Hans Klok

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

In het Atik stadion in Roosendaal staat deze week een grote circustent. En die tent staat er niet zonder reden, want het is groot feest. Het KPO bestaat namelijk 25 jaar, en dit wordt gevierd met spectaculaire optredens van bijvoorbeeld illusionist Hans Klok.

“We zetten deze week de kinderen flink in het zonnetje”, vertelt Ad Paantjens, directeur van verschillende KPO scholen. De hele week vinden er shows plaats van illusionist Hans Klok en andere internationale artiesten, zoals een acrobaat en diabolospeler.

25-jarig bestaan

“25 jaar is natuurlijk een hele lange tijd”, blikt Paantjens terug. Deze week is het feest voor de kinderen. Zo’n 4800 leerlingen komen deze week langs in de circustent om te genieten van de show. Aan het einde van de week wordt er ook nog feest gevierd met leerkrachten, in de Kring in Roosendaal. Dit evenement zal in het teken staan van reizen. “Het onderwijs is volgens ons één grote ontdekkingsreis.”

Hans Klok

Dat Hans Klok speciaal voor dit jubileum naar Roosendaal komt, vindt de directeur geweldig. “Ik denk echt dat dit uniek is”, vertelt hij trots. Ook voor Klok is het indrukwekkend. “Ik heb al op veel plekken gestaan, maar nog nooit in een circustent die in een voetbalstadion staat”, vertelt de BN’er met een lach. De dag ervoor gaf de illusionist nog een optreden in Berlijn.

Hans Klok treedt niet vaak op voor kinderen. “Ik vind het wel erg leuk.” Toch is het voor de illusionist wel wennen. “Kinderen denken heel anders. Als je bijvoorbeeld iets laat zweven zeggen kinderen al snel: ‘oh er zit een touwtje aan’.”

Tijdens het optreden was het erg warm in de tent, Klok beloofde dan ook, na de show, een zwembad te toveren voor de KPO leerlingen. “Ik denk dat de kinderen wellicht wat ontgoocheld zijn nu, nu het zwembad er niet staat”, lacht hij.

Hans Klok & Friends

Ook Angelo Boltini, onderdeel van circusfamilie Boltini, was aanwezig. Hij gaf tijdens deze middag een muzikaal optreden. De grote, witte circustent in het Atik stadion is van de Boltini familie. De circusfamilie is een begrip in de Nederlandse circuswereld. In 1980 stopte Boltini ermee.

Tegenwoordig verhuurt Pammy Boltini, de moeder van Angelo, de complete circustent. “Voor ons is het een feestje om hier bij te mogen zijn”, vertelt Pammy Boltini. “Het circus blijft mij toch altijd trekken.”

Voor Angelo is het een eer om naast Hans Klok te staan. “Hans is een grootheid. Hij is zó goed, maar ondanks dat heel erg normaal. Hij wordt niet voor niets de snelste illusionist van de wereld genoemd”, besluit Angelo. Vrijdag staat Klok weer voor een grote show in Amsterdam.

Hans Klok tijdens zijn optreden in de circustent in het RBC stadion.