Halsteren

Kringloopwinkel Halsteren moet vooral fijne plek zijn

Foto: Roland Pijnen

Redactie Redactie

De kringloopwinkel in Halsteren wordt het vierde kringloopcentrum dat stichting Goed voor Goed opent. Ze zijn nog bezig met verbouwen, maar verwachten begin december open te kunnen gaan. De andere drie kringlopers zitten gevestigd in Oude-Tonge, Sommelsdijk en Stellendam. Goed voor Goed biedt mensen met een verstandelijke beperking een fijne werkplek met vele kansen.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

De drie andere kringloopwinkels in Goeree-Overflakkee, een eiland en gemeente in het zuidwesten van de provincie Zuid-Holland, zijn een bekend gezicht in de regio. Het vrijkomen van het pand aan de Tholenseweg, waar voorheen kringloopwinkel Droomfabriek was gevestigd, was de ideale gelegenheid om een stap buiten Zuid-Holland te maken, aldus begeleider Devin Verolme.

Halsteren

Tussen alle coronahectiek door is er met een klein groepje mensen begonnen aan de verbouwing. Het streven is om een werkplek te creëren voor mensen uit de regio, maar toen het groffe werk moest beginnen, zoals het maken van een trap, konden extra handjes goed gebruikt worden. Goed voor Goed hoopt begin december de winkel te kunnen openen. Om dat te realiseren steken medewerkers van de filialen in Zuid-Holland de handen uit de mouwen.

Zo ook Martin Lodewijks. Lodewijks is iemand die verder van de reguliere arbeidsmarkt staat. Hij knapt de winkel op, vult tweedehands goederen in de schappen en zaagt hout voor het groffe werk. Volgens hem heeft Joost van Welsenis, directeur stichting Goed voor Goed, het goed getroffen met de locatie. “Ik ben super blij met de locatie.”

Geen onderscheid

“Iedereen is een medewerker en wordt ook zo genoemd. Het maakt niet uit of je nu vrijwilliger, stagiair, deelnemer bent vanuit dagbesteding of zoals ik directeur. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Dat is hoe we ons onderscheiden ten opzichte van andere kringloopwinkels”, aldus Van Welsenis.

Men probeert een breed aanbod te geven in de winkels en voor iedereen een fijne plek met passend werk te bieden. Ook zijn ze er voor diegene waarvoor een bakje koffie en contactmoment al een grote stap kan zijn. “Het is een mooie plek om spullen een tweede leven te geven. Je kunt altijd aankloppen voor een invulling van de dag. De koffie is altijd warm”, aldus Verolme.

De inname van goederen start op maandag 2 november. Het inleveren kan vanaf dan iedere werkdag tussen 10.00-15.00 uur. Het is afwachten hoe snel de kringloopwinkel spullen ontvangt, maar zodra de winkel er vol mee staat, is het een kwestie van tijd dat stichting Goed voor Goed haar vierde kringloopwinkel opent, verzekert Welsenis.