Bergen op Zoom

Kruispunt Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan niet voor 2020 aangepakt

Het kruispunt Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan wordt voorlopig niet aangepakt © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Het gevaarlijke kruispunt Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan in Bergen op Zoom gaat in 2019 niet op de schop. De gemeente heeft er in de begroting voor 2019 geen geld voor. Tot woede van raadslid Sander Siebelink van Lijst Linssen. “Het is een zeer gevaarlijke kruising”.

 

Het kruispunt wordt al jaren bestempeld als zeer gevaarlijk, maar zal dus niet voor 2020 op de schop gaan. Sander Siebelink noemt het ronduit schandalig. Het raadslid stelde recentelijk nog vragen aan het college maar volgens hen is er geen geld voor een rotonde.

Voorrang

Volgens Siebelink zou het kruispunt eind 2018 op de schop gaan, maar dat werd al bijgesteld naar de tweede helft van 2019. “En nu wordt het op de lange baan geschoven. Een heel slechte zaak. Zeker voor een gemeente die zegt verkeersveiligheid hoog in het vaandel te hebben”, laat het raadslid weten aan BN DeStem. Wat Lijst Linssen betreft heeft een rotonde de voorkeur en had deze ook voorrang moeten krijgen op de aanleg van de rotonde in Halsteren, die pas is opengesteld. “Daar is wel geld voor uitgetrokken. Terwijl de verkeersintensiteit op de Jacob Obrechtlaan veel hoger ligt”, sluit Siebelink af.