Bergen op Zoom

Kruispunt Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom op de schop

Het voormalige politiekantoor van Bergen op Zoom © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Pas in de tweede helft van volgend jaar gaat hét kruispunt van de Jacob Obrechtlaan en Erasmuslaan op de schop. Dat werd maandagavond bekend op de inloopavond over de herinrichting van het gebied, die werd gehouden in het stadskantoor van Bergen op Zoom.

Projectleider Cees van den Kieboom zegt dat het nog onduidelijk is hoe de straten eruit gaan zien na de reconstructie. Alles is volgens hem nog blanco en mede afhankelijk van de ideeën van omwonenden en ondernemers. Er staat dus nog niks op papier, maar dat er veel moet veranderen is duidelijk. Het kruispunt staat namelijk in de top 10 van de meeste gevaarlijke kruispunten van Nederland.

Bewoners van de nabij gelegen Glacisstraat zijn het er over eens dat het kruispunt erg gevaarlijk is. Een van de bewoners, Jos Rommens, ergert zich enorm aan de hoge snelheden die er worden gereden. Bewoner Wim van Geel vindt dat er overdag nog een ander probleem opdoet. “De leerlingen van het Juvenaat die de weg schuin oversteken en het zebrapad links laten liggen, zij kiezen de kortste weg naar school en dat is wachten op dodelijke slachtoffers”, zegt hij tegen BN DeStem.

De meest logische oplossing lijkt een grote rotonde, met zo mogelijk een vrij liggend fietspad. De ruimte voor z’n rotonde is er wel volgens verkeersdeskundige Thomas Te Lintel Hekken.