Nispen

Kunst en cultuur komt tot leven tijdens de Kunstmarkt van Nispen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Workshops, exposities en optredens. Op zondag 21 mei valt er weer genoeg te zien én te beleven in Nispen. Het is dan namelijk de zesde editie van de Kunstmarkt, georganiseerd door Stichting Cultureel Nispen.

Het is die zondag te doen in en rond het openluchttheater die in het centrum van het dorp ligt. Zo’n twintig deelnemers staan die dag met een kraampje op het terrein om hun werken te verkopen. Daarnaast zijn er ook workshops, muzikale optredens en is er een foto-expositie.

Historische band

Stichting Cultureel Nispen benadrukt met deze editie van de kunstmarkt in de Heerlijckheijd Nispen de historische band tussen het dorp en de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eeuwen geleden namelijk de eigenaar van een buitenverblijf in Nispen: het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven brieven bleek dat ze Nispen een gemoedelijk dorp vond en een prima plek om te leven. “En dat is nu nog steeds het geval!”, vindt de culturele stichting.

Muzikale optredens

Voor de jeugd is er de mogelijkheid om mee te doen aan de gratis workshop minischilderijen maken. De workshop wordt verzorgd door de Roosendaalse kunstenares Marly Jacobs-van Beers. Ook komt het Roosendaalse popkoor Akkoord optreden. Zo’n 35 zangers en zangeressen zingen nummers van De Dijk, Billie Eilish, Stef Bos, Nickelback en Elton John. Ook de gitaargroep onder leiding van Jan Naalden uit Prinsenbeek komt optreden, net zoals Silke & Ruud.

Foto-expositie

In Zaal Verhoeven, vlakbij de Kunstmarkt, is een expositie van Fotogroep Nispen te zien. Een speciaal onderdeel van de expositie zijn foto’s van kinderen uit groep 7 en 9 van basisschool De Linde uit Nispen. Ze laten zelfgemaakte foto’s zien die passen binnen de thema’s Duurzaam, Nispen of een vrij thema. Een jury en het publiek jureren de foto’s van de kinderen. De prijsuitreiking is om zes uur ‘s avonds in café De Gouden Leeuw.