Bergen op Zoom

Kunstcolletief SynapsZ exposeert ‘Bruut Natuur’

Jan Slokkers, voorzitter Kunstcollectief SynapsZ, naast een kunstwerk van Fred de Ron uit de expositie 'Bruut Natuur'

Laura Vermunt Laura Vermunt

Kunstcollectief SynapsZ gaat weer exposeren. Met het thema ‘Bruut Natuur’ zijn vanaf 16 oktober kunstwerken van leden en gastkunstenaars te zien in Gallery Lukisan. De expo duurt zes weken en verandert elke week van samenstelling. Bezoekers kunnen niet alleen de kunstwerken bekijken. Zij kunnen op zondagmiddagen ook andere culturele activiteiten bijwonen.

De galerij is gevestigd in een voormalig kerkgebouw in Bergen op Zoom. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tentoonstelling. Er is volgens Jan Slokkers, voorzitter van SynapsZ, een grote diversiteit aan kunstwerken te vinden. “Er hangen hier onder andere schilderijen en ornamenten, die met allerlei verschillende soorten materialen worden gefabriceerd. De materialen zijn echt overal vandaag gehaald en getoverd.”

Geheel in de stijl van het thema heeft de expositie een organisch en dynamisch karakter. Via een proces van groei en aftakeling, ziet de tentoonstelling er elke week anders uit. Deze veranderingen maken het volgens Slokkers de moeite waard om elke week te komen. “Dan heb je een totaalbeeld van Bruut Natuur. Alles wat hier is samengesteld, verandert elke week van vorm, inhoud en sfeer.”

De activiteiten op de zondagmiddagen sluiten aan op datgene wat er in de galerij te zien is. Het aanbod wisselt ook elke week. Zo zijn er lezingen, maar ook voorstellingen en een boekpresentatie. Op de laatste dag is er een afsluiting met wijnproeverij.

De entree voor de expositie’ Bruut Natuur’ is gratis en te zien van 16 oktober tot en met 28 november.