Bergen op Zoom

Kunsten in de Monumenten trekt groot aantal bezoekers

De publiekstrekker was het grote kunstwerk van Iwaz: het schilderen van één groot kleurrijk Europa © Ferry Jansen/ZuidWest Update

Redactie Redactie

Met ruim 24.000 bezoekers werd Kunsten in de Monumenten 2018 goed bezocht. Een bomvol programma in de monumenten van de gemeente was dit jaar weer een enorm succes.

 

 

 

Met de toevoeging van kunst, zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst en film kwamen de verhalen achter de monumenten naar boven. Niet alleen in Bergen op Zoom kon men genieten van de Open Monumentendag maar ook in Halsteren en Lepelstraat kwamen de monumenten tot leven.

De publiekstrekker was het grote kunstwerk van Iwaz: het schilderen van één groot kleurrijk Europa. Zo’n 70 kinderen waren daar de hele middag vol enthousiasme aan het schilderen. Bij de Gevangenpoort onthulde wethouder Annette Stinenbosch samen met beeldhouwer Marnix Kemperman het prachtig teruggezette Maria beeldje. Ook binnenin de poort kon men rekenen op vele bezoekers. Op het Ravelijn en Fort de Roovere genoten de bezoekers van demonstraties, muziek, voorstellingen, een hapje en een drankje en het heerlijke weer. Op zondag, de Brabantse Waldag, schitterde Mattemburgh met vele bezoekers die een kijkje in de villa namen. Kortom, een geweldig weekend voor jong en oud!