Roosendaal

Kunstenaar Peter Oosterbos ontmoeten in Tongelohuys Roosendaal

Kunstwerk Peter Oosterbos

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In het Tongerlohuys in Roosendaal zijn werken te zien van kunstenaar Peter Oosterbos. Hij zal op 7, 9, 14 en 17 februari zelf aanwezig zijn om te vertellen over zijn kunstwerken.

Oosterbos doet zijn inspiratie op tijdens wandelingen in de natuur en vertelt daar over. Sommige van de kunstwerken in deze tentoonstelling zijn ook te koop. Net als een boek waarin de werken van Peter Oosterbos centraal staan.

Oosterbos is deels opgeleid aan de Academie St. Joost in Breda en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was van 1976 tot en met 2005 ook docent aan St. Joost, op de afdeling Autonoom/Grafiek. Oosterbos deed mee aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. En was het grootste deel van zijn leven bezig met beeldende kunst en met grafiek in het bijzonder.

Oosterbos ontmoeten

Zelf zegt Oosterbos over zijn werk: “Zomaar lopen, varen, kijken en eigenlijk niets van plan zijn. Het best gaat dat in de open ruimte, in gebieden die worden aangemerkt als natuur. Tijdens het maken van mijn werk moet dat zoveel mogelijk gaan in de sfeer als hierboven beschreven. Er gelden wel zelf gestelde regels en codes.”

De tentoonstelling met werken van Peter Oosterbos is nog te zien tot en met 17 februari. In het Tongerlohuys aan Kerkstraat 1 in Roosendaal. Als je de kunstenaar zelf wilt spreken, bezoek de tentoonstelling dan op 7, 9, 14 of 17 februari. Want dan is Oosterbos aanwezig om uitleg te geven bij zijn werken.