Roosendaal

Kwakkelkraant na leesontbijt weer rondgebracht door 555 Tullepetaone

Foto's: Iris Jacobs

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een vrolijke drukte van belang was het, zaterdagochtend bij het leesontbijt in het Wapen van Roosendaal. Daar werd de nieuwe Kwakkelkraant uitgereikt aan prins Markus I. Bij de aanwezigen is vervolgens meteen getest of ze een beetje wakker waren.

“We meuge wir!”, jubelde de organisatie van het leesontbijt vooraf al. “Eindelijk kan de Dag van de Kwakkelkraant weer plaatsvinden op de manier waarop hij is bedoeld: mét leesontbijt, mét collecte en mét een afsluitend Telbal.”

Quiz

De krant is geheel volgens traditie eerst aan de prins uitgereikt en die schoof met zijn gevolg daarna aan bij de deelnemers aan het leesontbijt. Die pluisden het nieuwe exemplaar natuurlijk meteen uit, om mee te kunnen doen aan de quiz die hoort bij deze traditionele ochtend.

Medeorganisator Iris Jacobs spreekt van een zeer geslaagde morgen; “Een grote opkomst en iedereen vindt de krant heel mooi. Hij is kleurrijk en er staan veel leuke verhalen in.”

Artikel gaat verder onder de foto.

Op pad

Om 11:11 werd het tijd om aan de slag te gaan. Volgens Iris trokken er maar liefst 555 Tullepetaone naar de verschillende afhaalpunten in Roosendaal, om vervolgens de nieuwe editie huis-aan-huis te bezorgen en meteen te collecteren. Het feestje organiseren kost immers nogal wat. De opbrengst is dan ook voor de organisatie van het Roosendaalse carnaval. Jacobs vindt het prachtig om te zien dat er veel kinderen helpen bij het bezorgen. “Het begint bij de jeugd hè!”

Telbal

Zo’n bezorg- en collecteroute lopen is heel gezellig maar dat is niet de enige beloning die deze vrijwilligers krijgen. Om 16.00 uur kon dit jaar eindelijk ook weer het jaarlijkse Telbal georganiseerd worden, speciaal voor de mensen die langs de deuren zijn gegaan. Tijdens dit bal wordt altijd de opbrengst van de jaarlijkse collecte bekend gemaakt. Dat bleek dit jaar een recordbedrag te zijn, meldde een opgetogen Iris ‘s avonds: maar liefst 17.011,11 euro!