Roosendaal

Kwestie Poolse supermarkt blijft Roosendaalse gemoederen bezighouden

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Al langere tijd is er het nodige te doen omtrent de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal. De buurt heeft veel overlast van hoe een deel van de klanten van deze winkel zich gedraagt. Politieke vragen en een oproep van bewoners om met de verantwoordelijke stadsbestuurders te praten, leidden tot nu toe tot niets.

Enkele weken geleden stelden PvdA Roosendaal en de VLP gezamenlijk schriftelijke vragen aan B en W. Ze wilden weten in hoeverre de klachten van omwonenden bekend waren, serieus genomen werden en tot een oplossing zouden leiden. Van het antwoord dat het college deze week schriftelijk afgaf wordt niemand wijzer. Concrete zaken staan er niet in.

Tijd winnen?

Eén van de ondertekenaars van de vragen was VLP’er Wilbert Brouwers. Die meldt over het antwoord dat bijna nergens echt op ingaat: “We zijn zeer verbaasd over deze nietszeggende reactie. Hier gaan we na het zomerreces zéker op terug komen in een commissievergadering. We nemen er absoluut geen genoegen mee.” Hij heeft de indruk dat er zo geprobeerd wordt om tijd te winnen en betreurt dat. “Zo los je niets op.”

Buurt wil praten met álle betrokken bestuurders

Eerder deze week zou een avond hebben plaatsgevonden waarin burgemeester Han van Midden in gesprek wilde met de omwonenden. Dit kwam redelijk lastminute te vervallen. Volgens raadslid Brouwers verviel de bijeenkomst omdat de buurt geen heil zag in een gesprek waar de mede verantwoordelijke wethouders Inge Raaijmakers en Toine Theunis niet bij waren. Pas als die ook meekomen heeft een gesprek echt zin, zouden bewoners hebben aangegeven. De kwestie wordt dus zeker vervolgd, al zal het waarschijnlijk pas na de zomer zo ver zijn. Raadslid Michael Yap van de PvdA was niet bereikbaar voor commentaar.