Roosendaal

Laan van Brabant gaat flink op de schop

Afbeelding: gemeente Roosendaal

Herbert Kats Herbert Kats

De Laan van Brabant gaat vanaf komende maandag enkele dagen op de schop. Het asfalt krijgt een nieuwe toplaag en er komen twee bushaltes bij. Daarna vervangt asfalt de stoeptegels op het fietspad richting Tolberg.

Door werkzaamheden te combineren hoopt de gemeente Roosendaal de overlast beperkt te houden. De wegen worden één keer afgesloten in plaats van drie keer.

Parkeergarage Roselaar en tankstation Berkman blijven bereikbaar doordat het verkeer uit de richting Hendrik Gerard Dirckxstraat of de Burgemeester Freijterslaan wordt omgeleid. Wie vanaf de Laan van Europa komt kan tijdelijk de Laan van Limburg gebruiken.

Vooral voor bussen die van en naar hun remise gaan wordt de afsluiting van de Vrouwemadestraat tijdelijk opgeheven. Er zijn verkeersregelaars, die ook het autoverkeer ondersteunen dat uit parkeergarage Mill Hill richting de Laan van België gaat.

Fietspad

Het fietspad richting Willem Dreesweg wordt vanaf maandag 30 oktober aangepakt. Ook krijgen enkele oversteken een nieuwe verharding. Afhankelijk van het weer duurt deze klus tot eind november.

De rechterrijbaan vanaf de Laan van Brabant richting Tolberg gaat tijdens de klus dicht. Verkeer wordt omgeleid via de President Kennedylaan. Wie bij Klein Brabant of De Leede moet zijn kan vrijwel ongestoord door, is de verwachting.

Groene boulevard

Herinrichting van belangrijke verbinding in het centrum moet fietsers en voetgangers meer ruimte geven. De gemeente wil op deze plek, waar twee belangrijke wegen samenkomen, een soort groene boulevard vormen, waar ook plek is voor nieuwe gebouwen, met name voor ouderen. Projectontwikkelaars hebben interesse getoond voor woningbouwplannen. Daarvoor wordt nog dit jaar een plan opgesteld.

Meer info: www.rsdbyroos.nl