Bergen op Zoom

Laatste dag van pilot Rent a BOA in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

De opsporingsambtenaren van ‘Rent a BOA’ gaan voor de derde en voorlopig laatste keer op pad. Op donderdag 7 november gaan de boa’s samen met de politie in Bergen op Zoom naar meldingen van overlast. 

Met het Rent a Boa pilot project kun je een boa inhuren voor taken die onder de bevoegdheid van boa’s vallen. De pilot draagt bij aan de wens van inwoners om gehoord te worden. De teams gaan op 7 november van 9.00 uur tot 17.00 uur op pad. De inwoners bepalen waar de prioriteiten naar toe gaan voor de teams.

Bereikt met vorige pilotdagen

Op de eerste pilotdag op 26 juni werden er 17 meldingen gedaan van overlast. Op de tweede pilotdag, 4 maanden later, waren er 22 meldingen. Daarnaast werd er door de teams ook een kijkje genomen op al bekende overlastlocaties. Er is op de eerste dag een aanhouding geweest voor overlast en op beide dagen werden er meerdere bekeuringen gegeven.

De agenten en de boa’s vinden het contact met inwoners en de samenwerking tussen handhaving en de politie, het belangrijkste wat er is bereikt op die twee dagen. 

Evaluatie 

Donderdag 7 november vindt de laatste pilotdag plaats. Na deze dag zal er een evaluatie volgen. De gemeente beoordeelt dan of het bij de pilot blijft of dat ze er verder mee aan de slag gaat. Of dat in de vorm van speciale acties zal zijn of een onderdeel van de standaard werkwijze wordt nog verder besproken.

Wil je een boa inhuren op de laatste pilotdag? Dan kun je tot en met 6 november een melding doen via de BuitenBeter app of via het contactformulier op de gemeentelijke website. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over de taken waar je een boa voor in kunt huren.