Roosendaal

Laatste vaccinatielocatie van West-Brabant geopend in Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

De GGD heeft donderdagochtend de zesde en laatste vaccinatielocatie geopend aan de Tussenriemer op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Voor de GGD is dit geen onbekende locatie. Naast de kersverse vaccinatielocatie ligt al enkele maanden een teststraat. Na twee locaties in Breda, één in Almkerk, Bergen op Zoom en Breda International Airport is het voor West-Brabanders nu op zes locaties mogelijk om zich te laten vaccineren.

Wie zich in Roosendaal laat vaccineren, moet naar het pand van Breure aan de Tussenriemer op industrieterrein Borchwerf komen. “We zijn erg blij dat onze inwoners nu dicht bij huis hun vaccinatie kunnen halen”, vertelt Klaar Koenraad, wethouder bij de gemeente Roosendaal. “Breure heeft ons opnieuw gastvrij ontvangen en alles op alles gezet om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

1 april niet gehaald

Aanvankelijk was de planning om op 1 april de vaccinatielocatie aan de Tussenriemer in Roosendaal te openen. Logistiek gezien bleek het geen optie, zo geeft de GGD aan. “We hebben steeds gekeken of er genoeg capaciteit is om te prikken wat er te prikken valt”, vertelt Arthur Rijkers, proceseigenaar vaccineren bij GGD West-Brabant. “Het duurde dus even tot de vaccins tot bij ons kwamen. We hebben ook moeten letten op het efficiënt inzetten van mensen. Dus we hebben de locaties geopend op het moment dat de andere locaties goed benut werden.”

Tussenriemer ‘logische locatie’

“We wilden de vaccinatielocaties goed verdelen over de regio, zodat we voor iedereen toegankelijk zijn. Deze locatie bood ons hele mooie faciliteiten”, vervolgt Rijkers. Op deze locatie kunnen nu zo’n 700 mensen per dag gevaccineerd worden. “Wij prikken nu met Moderna, maar het kan zijn dat we hier later met andere vaccins gaan prikken.”

Met zes locaties hoopt GGD West-Brabant in juni op te schalen naar 81.000 prikken per week. “Dat is ons aandeel in de landelijke missie van twee miljoen prikken per week”, aldus Rijkers.