Bergen op Zoom

Lachen, gieren en brullen tijdens de Comedy Nights in Gebouw-T

Foto: Gebouw-T.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een hele avond gieren en brullen zoals in een echte comedyclub kan nog niet in Bergen op Zoom. Tot donderdag 3 november dan, want vanaf dan strijkt maandelijks ‘Comedy Night’ neer in Gebouw-T. Een goede toevoeging aan het aanbod, volgens Joris Withagen van Gebouw-T en theater De Maagd. “We gaan het echte comedygevoel ervaren, zoals we dat kennen van Toomler in Amsterdam.”

Er was al wel cabaretaanbod in De Maagd en Gebouw-T, maar comedy nog niet. “We gaan het helemaal aankleden als een echte comedyclub, waarbij alle gasten aan kleine tafeltjes zitten”, legt Withagen uit. “Er komen verschillende stand-up comedians die ervoor zorgen dat iedereen met een grote lach op zijn gezicht weer naar huis gaat.”

Programma

Van 3 november tot en met juni 2023 staan er zeven avonden gepland. Iedere maand één. Daarvan worden vier avonden gevuld door Comedytunes. “Bij Comedytunes hoort bijvoorbeeld Arie Koomen van de Lama’s.”

De andere drie avonden komen er comedians naar Bergen op Zoom met hun eigen shows. Op 8 december komt Jasper van der Veen, hij is winnaar van het Leids cabaretfestival. Roué Verveer treedt 9 maart op met zijn try-out van ‘Gewoon Roué’. Op 5 april staat Kim Schuddeboom op het podium, met haar show ‘Avondshow Stand-Ups’.

De Maagd

De Comedy Nights worden door theater De Maagd gepresenteerd, maar vinden plaats in Gebouw-T. “Daar is voor gekozen omdat Gebouw-T zich qua uitstraling iets meer leent voor zulke avonden”, verklaart Withagen. En of het dan na juni ophoudt met de shows? “Dat denk ik niet, we willen de comedy graag in Bergen op Zoom houden!”

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via de website van De Maagd.