Hoogerheide

Lacrossetoernooi na succesvolle open trainingen in Hoogerheide

Redactie Redactie

Afgelopen wintermaanden heeft Ogers Lacrosse open trainingen gehouden in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Om dat af te sluiten zal er dinsdag 26 februari vanaf 19:00 een toernooi worden gehouden met vier teams. De tribune van de middelste zaal is open voor publiek.

Daniël Sterenborg, coach en initiator van Lacrosse in deze regio, hoopt zo snel mogelijk een team op poten te kunnen zetten: “Als we komend half jaar nog wat 16+’ers weten te enthousiasmeren, dan kunnen we vanaf oktober de competitie ingaan. Met minder dan 18 spelers wil je dat niet, omdat je gewoon wissels wilt hebben. Voorlopig hebben we nog een mooie zomer voor ons om een combinatie te vormen voor de zomerse toernooien.”

Toernooi

Tijdens het afsluitende indoortoernooi wordt een snellere variant gespeeld. Sterenborg: “We spelen 3 tegen 3. De speler die de bal verliest aan de tegenpartij of een goal scoort, moet direct bij zijn eigen achterlijn gaan wisselen. Hierdoor ontstaat een dynamiek van steeds wisselende teams, af en toe verdedigen met een speler minder dan de aanvaller.”