Bergen op Zoom

Lamb Weston breidt uit met Technology Center

Foto: © Archief ZuidWest TV

Redactie Redactie

Aardappelproducent Lamb Weston/Meijer heeft woensdag aangekondigd een Technology Center op te zetten. Na de uitbreiding en vernieuwing van de fabriek, wordt nu ook de verdere productontwikkeling onder handen genomen.

Het projectteam heeft besloten om het nieuwe Center op te zetten in Bergen op Zoom. Het is nog niet bekend waar het Technology Center gebouwd wordt. De bouw zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

Banen

Het nieuwe project zorgt bovendien voor meer werkgelegenheid binnen het bedrijf. 45 a 60 banen in Engineering, Product Applications en Technology Development. “Deze investering draagt bij aan een vermindering van het vertrek van hoogopgeleide Bergenaren”, vertelt een tevreden wethouder Barry Jacobs.

Duurzaam

De Bergse fabriek stak de afgelopen jaren 120 miljoen euro in de uitbreiding, om onder andere een tweede productielijn te introduceren. Aardappelen worden duurzaam verwerkt op deze locatie. Daarnaast werden alle bestaande productielijnen verbeterd, voor de groeiende internationale vraag naar aardappelproducten.