Bergen op Zoom

Lambertijnenhof opent beweegtuin voor bewoners en buurtgenoten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom heeft een beweegtuin. De beweegtuin is een cadeau van zorginstelling S&L Zorg voor het 25- en 30-jarig bestaan van hun zorgwijken. Dat zijn plekken waar mensen met een verstandelijke beperking dicht bij elkaar wonen. De beweegtuin is donderdag officieel geopend en is voor de bewoners van Lambertijnenhof én voor buurtgenoten.

Door: Bianca van Vugt

Bij een jubileum hoort een mooi cadeau. Zorginstelling S&L Zorg wilde het 25- en 30-jarig bestaan van hun zorgwijken vieren met de bewoners. In de zorgwijken wonen mensen met een verstandelijke beperking. Het cadeau dat S&L Zorg voor hen bedacht heeft, is de beweegtuin. Een plek waar de bewoners heerlijk buiten en actief kunnen zijn. En daar buurtgenoten kunnen ontmoeten, want die zijn ook welkom.

De beweegtuin is donderdag officieel geopend. Marjolijne Lewis van S&L Zorg en Frank Claessens van de Stichting Vrienden van S&L Zorg speelden het eerste potje jeu-de-boules met bewoners van het Lambertijnenhof. De jeu-de-boulesbaan kan ook gebruikt worden door bezoekers van het terrein. “Zo kunnen de bewoners bijvoorbeeld samen met buurtbewoners een potje jeu-de-boules spelen,” aldus S&L Zorg.

Lambertijnenhof in Bergen op Zoom is niet de enige zorgwijk die een beweegtuin krijgt. Er wordt er ook eentje aangelegd in zorgwijk Sterrebos in Roosendaal. Die beweegtuin heeft ook een jeu-de-boulesbaan en verschillende speeltoestellen. De beweegtuin in Roosendaal zal binnenkort worden geopend.